Hjärta och Smärta

I söndagskvällens sena timme.. Sängliggande ser jag tillbaks på helgens känsloladdade dagar..
Tacksam för varje upplevelse som serverats som ett smörgåsbord av diverse smaker..sött, surt, salt, bittert eller beskt.. bitterljuvt..hm vad kommer det uttrycket ifrån?
Nåväl, redan fredagen bjöd på både tårar och glädje då jag passade på att tacka mina barn på skolan för att jag fått lära känna dessa kreativa, härliga 6-åringar men nu valt att sluta ifrån..
Glädjen i att få varma kramar och kärlek men också sorg att inte få dela deras dagar mer..
Jag delade ut varsin medalj till dem (gjorde 27 guldmedaljer) med en 1a och stjärnor på..”Ni är bäst, ni är alla strålande stjärnor och nr 1, kom ihåg det” präntade jag in i varje barn.
Så med kluvna känslor lämnar jag min arbetsplats men det var också fint att känna att jag kommer att vara saknad, och att sakna.. Att veta att jag berört och låtit mig beröras..
En ganska trött och sliten kropp lämnade arbetsplatsen i fredags även om jag inom mig kände en tillfredsställde över väl utfört arbete..
Men ryggvärken hade tilltagit och jag var sned..hela vänstra benet från höften till foten kändes helt i obalans..från djävulsk hälsporre, muskelbristning i vaden (hände för länge sen men vaden ser lite förtvinad ut) skadad muskel/sena i vänster lår upp mot skinkan (gammal skada efter fall på blött berg men kan vara orsaken till min sneda höft?) och ett möjligt diskbråck?
Men denna ständiga värk..det är intressant hur vi relaterar till värk. Jag uppfattar mig som ganska smärttålig.. Jag nästan ignorerar och kör på för kroppen SKA framåt oavsett hur den mår. Nu har min kropp verkligen satt upp tydliga hinder eller blinkande rödljuslampor och fortfarande linkar jag på..och hoppas den ska sluta bråka, konstla…
Men när fötterna så tydligt visar att den inte vill bära upp kroppen tvingas jag börja lyssna, försöka hitta lösningar på hur jag ska ta mig framåt, för jag kan ju inte bara stanna upp helt..ge upp..eller kan jag?
Lördagen inviterades jag till att delta på ett danspass, ”Bara Dansa”, av en vän. Jag hade googlat lite om hälsporre och läst att tejpa hälen kan underlätta problemet. Så jag köpte en rulle idrottstejp och tejpade ett stöd runt hälen på rent måfå.
Jag hade längtat efter att dansa så länge men undrade verkligen hur jag skulle kunna orka med min skadade högerfot (efter felläkt fraktur ca 1,5 år sen) och så den ömma hälen och sneda värkande ryggen..
Men kroppen jublade över att jag släpat den till ett halvmörkt rum fullspäckat av dansanta människor.
Jag hittade ett eget hörn att ge mig hän dansen, kroppen var med på noterna omedelbart..
Mjukt började jag massera med gungande svängande höfter och benen som mötte upp i rytmen som ökade alltmer..energin likaså som cirkulerade runt i kroppen som sockerdrickabubblor och jag utstötte små lustfyllda tjut!
Efter en timmes högt pulserande tempo var min kropp varm och vibrerande och alla lade sig ner för en stunds meditation på madrasser..
Då kom tårar av både sorg och glädje.. Sorgen för att dansen har varit så avsaknad men glädjen för att ha återknutit och ”hittat hem” igen.
Jag passade på att tacka min kropp och stretchade ut höft och lår ytterligare nu när den var uppvärmd.
Kroppen kändes nu både lättare och rörligare, jag kände mig ”hög” och föryngrad.
Jag lovade mig själv att införa mer regelbundenhet av dans; FriGörAnde Dans…även om det kostar lite extra ur plånboken och restid in till stan. Det är värt varje krona och minut!
Dans är healing!

2 tankar på “Hjärta och Smärta

  1. Så vackra bilder att se på, både att du är vacker men även naturen och dynamiken i bilderna. Skönt att du kunde dansa- vet vad det betyder för dig. Kram o kärlek ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s