Den nya tiden…

När börjar den nya tiden?

Vad är den nya tiden?

Mitt ämne för månadens blogg; Att starta det nya.. att kliva in i det nya .. Nytt blad.. nytt år.. ny tid.. Jag tog mig en funderare så här i eran av vad som sägs vara ett skifte från Fiskarnas tidsålder till Vattumannens tidsålder..som pågått ca 2000 år.. Planeterna visar att nu är det dags.. ”Aquarius”.. sjöngs det om redan på 60-talet, då New Age-trenden växte sig stark.. sen kom filmen Hair på sjuttiotalet med samma låt.. ”When the moon is in the seventh house, and Jupiter aligns with Mars”..

Eller börjar det nya med nymånen, eller med nyårsafton ”Gott Nytt År”.. ?? När vet man när det nya börjar.. Är det inbokat i en kalender eller står det skrivet i stjärnorna? Jag bestämde mig för att mitt svar på det är att det nya börjar när du själv är redo för det. Du är redo att avsluta något som inte längre gagnar dig. När du kört i samma hjulspår eller trampat samma stig så länge att du inte längre lägger märke till vägen.. du utvecklas inte.. eller något håller dig tillbaka.. eller i ”Status Quo”läge.. du har stagnerat. Och något inom dig längtar efter förändring, en inre röst som är som en inre kompass som visar att det är dags att ta ut en ny kurs.

För det är så livet fungerar; vi ömsar skinn.. växer ur våra kläder, våra celler byts ut hela tiden, förnyas.. som ett naturligt kretslopp av förändring.. som Naturen självt som släpper taget om växtlighet på hösten, går in i viloläge för att samla energi till pånyttfödelse när våren på nytt kommer i takt med jordens bana runt solen. en s k Solvända..

Och kanske ditt undermedvetna eller ditt högre jag börjar skicka signaler, via drömmar som är budskap till oss själva. Nattens dröm som du kanske minns vagt när du vaknar har i fragment sått frön i dig, som pusselbitar till helhetsbilden av ditt nya jag som ska ta form.. en process som får ta tid.. som bör ta tid.. som inte kan skifta från en dag till en annan.. Det kan i och för sig vara individuellt, vissa får ett plötsligt uppvaknande, i form av en fysisk förändring, som t ex en plötslig sjukdom eller kanske en bilolycka eller vad som behövs ibland, för att vi ska lyssna på den inre kompassen som stått på en helt annan kurs medan vi går runt i ekorrhjulet..

Många trivs i sina banor, av trygghet, av lathet.. vad vet jag.. eller arvet vi föddes in i säger att så här ska vi leva våra liv.. för så har har vi alltid gjort.. Men vissa människor är banbrytare, de visar vägen.. Plötsligt säljer någon allt den äger och ger sig ut på en resa.. som leder till att något helt nytt kommer in i dess liv..

Eller man kanske skriver dagbok och inser att man skriver liknande händelser dag från dag.. vilket får mig att tänka på barnbok som hette ”ur en kos dagbok”.. Kon skrev liknande dag för dag där den stod i sitt bås; ”såg en fluga”.. ”åt ett halmstrå”.. Och kanske är jag också likt en ko i ett tryggt bås, som dag från dag ”åker buss till jobbet”, åt en paj till lunch” och får min lön var månad..

Har kommit på mig själv att längta efter pensionen och hörde en kollega som är jämngammal säga att hon har 2 och 1/2 år till pension.. Och det gladde mig.. jag tänkte att jag får ”stå ut” 2 och 1/2 år till.. Sen ska jag…………., Ja, vad är det jag ska göra Dåå.. som jag inte kan göra Nuu… ???

Varför inte börja förändringen redan nu, våga drömma och förtydliga drömmen som om jag lever så redan NU!! Fler och fler visionärer och coacher inom sport och företag m m påtalar vikten av att se för sitt inre vilket mål man vill uppnå och göra det så tydligt för sig som möjligt, som om man redan är där.. Känna det tillståndet som förändringen skulle innebära.. Så för min del skulle att gå i pension innebära Tid; tid att måla massa tavlor, tid att vandra i skog och mark, tid att dansa när helst jag får lust, tid att träffa nära och kära, umgås med vänner, tid att resa.. tid att träffa nya vänner som berikar och utvecklar.. Tid att ta hand om min kropp och hälsa.. tid att äta sunt och må bra i kropp och själ.. Tid att se barnbarnen utvecklas och ge dem än mer kärlek.. Och se min son och dotter leva det liv de mår bra av. Tid att åldras med välbehag och tid att visa att det går att leva enkelt utan att belasta jorden så den kraschar ..eller vi kraschar..

Ja, såklart.. den största drömmen vore att få dela ett uppvaknade med mina medvandrare på jorden att vi börjar leva så enkelt att vi inte belastar Moder Jord så hårt så hon inte kan återhämta sig.. och börja låta djur och natur återta sin plats och naturliga tillstånd.. leva mer i symbios.. Att våga visionera och drömma stort är fantastiskt., Det finns inga begränsningar.. Vad händer om vi börjar drömma liknande dröm.. ?? Kanske Pandemier och liknande sjukdomar vi själva skapat i osunda onaturliga förhållanden försvinner.. Vi blir alla medskapare till en vacker värld med kunskap om att hela Jorden och oss själva.

Men nu drar jag iväg med mina visioner på Global nivå, men det är tillåtet.. Men jag tror att varje medmänniska behöver börja med sig själv.. odla och nära sitt eget frö, sin önskan om förändring.. det kan du göra Nu!!

Du behöver inte vänta till pensionen, eller till planeterna är i konjunktion med varann.. eller till ett Nytt år står för dörren och avge nyårslöften.. Du kan göra det nu.. Skriv det!! Känn det!! Se det!! Sjung det!! Måla det!! Dansa det!!

Och se.. det kommer slå in!!! På ett eller annat sätt.. för det är så Universum fungerar.. det svarar på dina drömmar.. så håll drömmen levande!!! När den i ditt hjärta med stor kärlek!!! Den NYA tiden är här!! Välkommen in i mitt liv.. som börjar NU!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s